home / specialisaties / cryotherapie

Cryotherapie

reserveer uw schoonheidsbehandeling online

Je kent het wel, je kijkt in de spiegel en denkt bij jezelf, daar mag wel iets vanaf! Cryotherapie is een makkelijke, pijnloze en natuurlijke manier om centimeters te verliezen.

Wat is cryotherapie?

Cryotherapie is het verwijderen van hardnekkige vetcellen. Pijnloos en zonder verdoving. Freeze2 maakt gebruik van de revolutionaire cryolipolyse techniek die er voor zorgt dat de probleem zone via koeling effectief behandeld kan worden. De behandeling is snel en pijnloos zonder injecties, operatie of herstelperiode. Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk vetrolletjes op specifieke plaatsen als buik, benen en taille (love handles) te behandelen zonder de weefsels te beschadigen.
 

Hoe werkt het?

Cryotherapie is een therapeutische toepassing van koude, waarbij vetcellen op een natuurlijke en effectieve manier worden verwijderd. De cellen worden eerst bevroren, waardoor ze kristalliseren en afbreken. Vervolgens verlaten ze je lichaam op een natuurlijke manier als afvalstof. Een Freeze2 behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Freeze2 vindt zijn doeltreffendheid in de creatie van een thermische schok die de temperatuur van de vetcellen doet dalen. Deze actie wekt een geleidelijk en spontaan eliminatieproces op die apoptose wordt genoemd. Vermindert vetophoping én bevordert versteviging. De temperatuur van de huid gaat heel snel van 34°C naar ongeveer 4°C zonder het creëren van een koude gevoel. Deze koude ontwikkeling bevordert de bloedsomloop in de huid waardoor deze verstevigt en weer zijn oorspronkelijke spanning krijgt. U verliest per behandeling tot wel 4 centimeter, wat staat voor ongeveer 22% reductie aan grootte van de vetcellen per behandeling! Na de behandeling met de FREEZe² heeft u geen hersteltijd en kunt u gewoon uw dagelijkse werkzaamheden oppakken. Dat maakt de behandeling een perfect alternatief voor liposuctie.
 

Waarom werkt het?

Lichaamsvet is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag zit dicht op de spieren en kan worden verminderd door goede voeding en voldoende bewegen. De laag daarboven ligt net onder de huid en is een hardnekkige vetlaag die niet of nauwelijks is doorbloed en daardoor moeilijker aan te pakken is middels sport en gezonde voeding. Maar we willen er natuurlijk wel graag van af! Cryolipolyse rekent af met deze hardnekkige vetlaag door gecontroleerde koeling, een methode met wetenschappelijk bewezen resultaat. Als de cel eenmaal is afgebroken wordt deze via de natuurlijke weg uit ons lichaam verwijderd. De Freeze2 maakt gebruikt van het principe om de vetcellen af te breken en het lichaam opnieuw vorm te geven.
 

Welke zones kunnen worden behandeld?

Op het lichaam kunnen we verstevigend gaan werken of vetophoping gaan elimineren. Bij versteviging denken we aan verslapte bovenarmen of bovenbenen. Bij ongewenste vetophoping denken we aan de lovehandles, het buikje, de rijbroek, billen, knieën, bovenarmen, rug.


Wat voor effect heeft het?


De effecten op het lichaam zijn:
  • versnellen van de bloedsomloop
  • eliminatie van toxines
  • groot calorieverbruik
  • eliminatie van lokale cellulitis
  • vermindering van de vetcellen
  • lymfedrainage
  • versteviging en versterking van de spieren
  • hermodellering en afslanking van het lichaam


Is het veilig?


Onderzoek heeft aangetoond dat vetcellen van nature kwetsbaarder zijn voor de effecten van koude dan de omliggende weefsels, en dat vetcellen op een veilige manier kunnen worden geëlimineerd zonder de huid te beschadigen. Het selectieve effect treedt op omdat vetcellen waterhoudende cellen zijn en kristalliseren bij een temperatuur boven het vriespunt. Met behulp van de Freeze2 kan vetweefsel op een veilige manier afgebroken worden terwijl de huid, spieren en zenuwen intact blijven.
 

Hoe ziet de behandeling er uit?

De behandeling wordt gestart met een gesprek waarbij gevraagd wordt naar uw wensen en verwachtingen. We kijken ook of er eventueel contra-indicaties zijn. In één behandeling kan een zone behandeld worden. Staan er meerdere zones op uw verlanglijstje dan moet u een keuze maken. Voor de behandeling wordt de te behandelen zone opgemeten. Afhankelijk van de zone worden één, twee of meerdere metingen gedaan. De behandeling zelf duurt 45 tot 60 minuten. Er wordt een cellulitis crème of verstevigende crème aangebracht op de werkzone terwijl de behandelkop afkoelt tot de gewenste temperatuur. Hoewel deze kop een temperatuur heeft onder nul, voelt dit zeker niet onaangenaam koud aan, integendeel. Deze behandeling is aangenaam en relaxerend. Na de behandeling wordt de aangebracht crème verder in gemasseerd en wordt meteen de meting herhaald. Zo ziet u onmiddellijk het verkregen resultaat.

Bij aanvang van deze behandeling moet u weten dat er gemiddeld gezien 3 behandelingen nodig zijn om een mooi resultaat te hebben. Maar het resultaat dat u hebt bereikt is blijvend, de vetcel is weg. De tijd tussen de behandelingen is 6 weken, zodat uw lichaam de tijd heeft om alle afvalstoffen te verwerken. De behandeling werkt namelijk nog door. Totale doorlooptijd per zone bedraagt dus ongeveer 3 maanden. In de weken waar u geen Freeze2 behandeling gepland heeft kan perfect een andere schoonheidsbehandeling worden gepland.
 

Wanneer zie ik resultaat?


Na de behandeling begint het proces van afsterven van de vetcellen. Deze worden geleidelijk door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd, net zoals het vet uit onze voeding. Het eerste resultaat ziet men onmiddellijk na de behandeling. Na zes weken is het lichaam voldoende hersteld van de vorige behandeling en zes weken na de laatste behandeling bereiken we het eindresultaat. Dit eindresultaat is blijvend van aard bij een normaal voedingspatroon en voldoende beweging. De Freeze2 heeft een wetenschappelijke goedkeuring en is daarom perfect veilig.